0Item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Retourneren, annuleren en defecten

Niet helemaal tevreden met je aankoop? Dat vinden we natuurlijk jammer, maar dat lossen we bij voorkeur snel op. Want de klant is bij ons altijd koning! Bij ons kun je artikelen binnen 30 dagen na ontvangst ruilen of retourneren. Vervolgens heb je na het annuleren nogmaals 30 dagen de tijd om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag terug betaald inclusief verzendkosten. Vanwege onder andere wettelijke hygiene eisen zijn we echter wel verplicht enkele voorwaarden te stellen aan het retour zenden van producten.

Let op: voor maatwerk producten zoals levensechte sekspoppen op Sexpopwebshop.nl geldt een uitzondering.  
Maatwerk producten zoals levensechte sekspoppen (realdolls) kunnen niet retour worden gezonden. Een uitzondering geldt voor levensechte poppen welke direct uit voorraad worden geleverd, uiteraard wel onder onze overige voorwaarden voor retourneren.

Retourneren

Voorwaarden voor retourneren

Bij retourzendingen gelden de volgende (wettelijk bepaalde) voorwaarden:
– Artikel en verpakking zijn in originele staat
– Artikel is ongebruikt en/of ongedragen
– Artikel en verpakking (doos) zijn onbeschadigd en ongescheurd
– De verpakking mag niet aangebroken zijn
– Maatwerk producten zoals levensechte sekspoppen (realdolls) kunnen niet retour worden gezonden. Een uitzondering geldt voor levensechte poppen welke direct uit voorraad worden geleverd, uiteraard wel onder onze overige voorwaarden voor retourneren.

Kosten voor retourneren

Indien je als consument gebruik maakt van het herroepingsrecht, komen te de kosten van retourzending voor de rekening van de jezelf. Je betaalt deze kosten voor verzending zelf bij het postkantoor de bezorgmaatschappij. Na goedkeuring van een retourzending zullen we het volledige bestelbedrag  zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terug ontvangen is door ons of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden.

Product

Verzendkosten

Retourkosten

Totaal

Sextoys tot 5 kg

€ 0,-

€ 6,95

€ 6,95 (dit bedrag betaalt u zelf bij het postkantoor)

Sexpop 100 cm

€ 0,-

€ 13,95

13,95

Sexpop 140 cm

€ 0,-

€ 72,15

€ 72,15

Sexpop 145 cm

€ 0,-

€ 72,15

€ 72,15

Sexpop 158 cm

€ 0,-

€ 83,69

€ 83,69

Sexpop 165 cm

€ 0,-

€ 123,69

€ 123,69


Kosten transactie levensechte sekspoppen


De kosten die u maakt voor de transactie via het betaalsysteem Mollie worden ook afgetrokken van het terugbetaalde bedrag bij een aankoop van een levensechte sekspop (maatwerk).
Transactiekosten overzicht:

Ideal 0,29 cent
Mastercard prive 1,8% van het totaalbedrag
Mastercard zakelijk 2,8% van het totaalbedrag
Viascard prive 1,8% van het totaalbedrag
Visacard zakelijk 2,8% van het totaalbedrag
Bancontact 0,39 cent
Paypal 0,10 cent + Paypal

Bij het gebruik maken van het herroepingsrecht betaalt de consument dus de retour- en transactie kosten.

Terugbetaling retourzending

Wanneer een retourzending bij ons binnenkomt zullen we eerst controleren of deze aan onze voorwaarden voor retourneren voldoet.
Indien een retourzending aan onze voorwaarden voor retourneren voldoet zullen we het aankoopbedrag binnen 14 dagen na het aanmelden van de retourzending (datum retourzending op het retourformulier) terugbetalen. Terugbetaling geschiedt via de door jou gekozen betaalmethode. Je wordt per email geinformeerd over de ontvangst van een retourzending alsmede een (eventuele) creditering en terugbetaling.

Annuleren

Heb je een bestelling geplaatst en wil je annuleren? Dan gelden de volgende voorwaarden:

1. Wanneer de bestelling reeds is verzonden gelden de voorwaarden voor retouren vermeld op deze pagina.
2. Wanneer de bestelling nog niet is verzonden dan kunt u onder voorwaarden gratis annuleren. Echter, indien er kosten zijn gemaakt voor het klaarzetten en aanmelden van de bestelling, dan behouden wij het recht deze kosten in rekening te brengen. Voor grote pakketten vanaf 5 kg, zoals onze levensechte sekspoppen bedragen deze kosten derhalve altijd minimaal € 125,- per bestelling. Let op: indien u een maatwerk sekspop heeft besteld kunt u niet meer annuleren wanneer de pop reeds is besteld bij de fabrikant. Voor kleinere pakketten tot 5 kg bedragen deze kosten € 6,50 per bestelling.

Defecte producten

Heeft u een defect product? Neem dan contact met ons op. Wij sturen u dan informatie over het retour sturen van het defecte product.
Indien noodzakelijk stuurt u het product op verzoek van ons retour naar de fabrikant, waarna u vervolgens een nieuw exemplaar krijgt toegezonden.
Let op: stuur het defect product niet uit eigen beweging naar ons toe, defecte producten worden namelijk naar een ander adres verzonden!

Wettelijke hygienevoorschriften

Wegens hygiënische (wettelijk bepaalde) voorschriften kun je de volgende artikelen uitsluitend retourneren wanneer je een eventuele ingesealde verpakking niet hebt geopend:
– Alle sextoys waaronder bijvoorbeeld vibrators en dildo’s
– Drogisterij artikelen (sprays, gels, glijmiddel, massage olie, condooms etc.)

Uiteraard mag u de doos wel hebben geopend mits deze niet beschadigd is.
We zijn genoodzaakt ons aan de bovenstaande voorwaarden te houden, ook omdat dit wettelijk bepaald is.
Indien een retourzending niet aan deze voorwaarden voldoet kunnen we het product niet opnieuw verkopen.
Daarnaast hebben we geen 100% garantie dat het product niet is gebruikt indien een ingesealde verpakking reeds is geopend.
U wilt tenslotte zelf ook geen gebruikte artikelen ontvangen!

Een ander uitsluitsel op het retourrecht is maatwerkproducten zoals levensechte sekspoppen (realdolls). Deze producten kunnen niet retour worden gestuurd. Zodra de pop is besteld wordt deze direct op maat gefabriceerd door de fabrikant en kan de bestelling niet meer worden geannuleerd.

Indien u gebruik maakt van je herroepingsrecht, dient het product met alle geleverde toebehoren en (indien redelijkerwijze mogelijk) in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd te worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag onder aftrek van verzendkosten binnen 14 dagen na het ontvangen van de retourzending terugstorten.

Retourprocedure

Wil je een artikel ruilen of retourneren? Neem dan contact met ons op en/of stuur uw product retour inclusief het retourformulier voor herroeping.
De verzendkosten van de retourzending zijn voor rekening van de klant.

Download het: retourformulier voor herroeping.

Stuur na je melding het artikel samen met de originele pakbon* binnen 30 dagen retour naar:

Speeltjesfabriek.nl
Horn 3
1614 LS Lutjebroek

Nb. voor retourzending van levensechte sekspoppen geldt een ander retouradres! Deze retourzendingen worden rechtstreeks naar onze leverancier gestuurd.
Neem hiervoor contact met ons op.

* Heb je de originele pakbon niet meer? Stuur dan een briefje mee met daarop in ieder geval het ordernummer.

Afhandeling bij ‘retouren’
Na ontvangst en controle van je artikel storten we het aankoopbedrag binnen 7 werkdagen op je rekening. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij de u instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos.

Afhandeling bij ‘ruilen’
Na ontvangst en controle van je artikel, sturen we het vervangende artikel binnen 2 werkdagen naar je toe.

Let op: Lees voordat je iets terugstuurt, lees de bovenstaande voorwaarden en uitzonderingen goed. Retourzendingen die vallen onder de uitzonderingen kunnen we niet vergoeden. Wanneer je het artikel vervolgens weer retour wilt ontvangen zijn we helaas genoodzaakt verzendkosten te berekenen.

Heb je nog vragen over de retourprocedure? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.