De hangende tuin, de amazone of doggy style; er zijn ontelbaar veel standjes waarin je seks kunt hebben. Niet iedereen is echter zo avontuurlijk, sterker nog: de missionaris is favoriet bij veel vrouwen. Niet omdat zij graag het werk gedaan zien worden, maar omdat de kans op een orgasme dan groter is. Missionaris is het klassieke seksstandje met de man boven en de vrouw onder. Veel mensen vinden deze houding prettig omdat het een makkelijk standje is met veel lichaamscontact en je elkaar ook aan kunt kijken.

De missionarissen introduceerden dit standje bij de volken waar ze het evangelie predikten als een fatsoenlijk houding om sex te hebben. Dit werd door de inheemsen vervolgens het missionarusstandje genoemd. De man kan bij het standje het beste op zijn armen leunen om de vrouw genoeg bewegingsvrijheid te laten. Binnenkomst van de penis is het makkelijkste als zij de penis met haar hand naar binnen leidt. Zij voelt immers gelijk waar de opening zit en kan de penis de goede kant op sturen.

De vrouw kan door de stand van haar benen en bekken te veranderen ervoor zorgen dat de penis meer de voor- of achterwand van de vagina stimuleert. Als de penis de baarmoedermond raakt en dit voor de vrouw pijnlijk is kan zij dit voorkomen door haar benen iets dichter bij elkaar te doen waardoor de penis niet meer zo diep naar binnen kan. De man bepaalt in dit standje het tempo van bewegen. Ook bepaalt hij of hij heen en weer gaat of een draaiende beweging maakt. Hij bij het heen en weer gaan kan hij korte bewegingen maken of lange.

Veel mensen neuken in het missionarisstandje terwijl dit niet hun favoriet is, alleen omdat ze niet tegen hun partner durven te zeggen dat ze een ander standje lekkerder vinden. Voor de man is dit een prettig standje, omdat hij de beweging en het tempo kan bepalen. Maar mannen die te snel klaar komen, kunnen beter een ander standje proberen, zoals de 'amazone'. Mannen die goede controle hebben over hun orgasme blijken hun bewegingen steeds op subtiele wijze te veranderen, waardoor ze het langer volhouden.

Seksstandje cowgirl

Het is een prachtig uitzicht voor ons, maar voor veel vrouwen is het krijgen van een climax wanneer zij bovenop zitten, rete lastig. Zij moeten een ritme bepalen en zich uiterst concentreren op de bewegingen. Een kink in de kabel is zo gebeurd.

Seksstandje gentleman

Bij de missionaris neem jij het werk grotendeels in handen zodat zij zich kan concentreren op haar lichaam en haar hoogtepunt. Dit vergt voor een vrouw namelijk ietwat meer inspanning. Daarnaast leer je elkaar nog beter kennen; non-verbale communicatie zegt vaak meer dan concrete woorden.

Seksstandje Bullseye

De clitoris van een vrouw is goed bereikbaar wanneer jij bovenop kruipt. Daarnaast wordt haar G-spot goed getriggerd. Deze optimale stimulatie vergroot de kans op een orgasme. Ook kan zij tussendoor even aandacht schenken aan de zijspan van de grote heer. Win-win!

Je moet zelf de slingers ophangen

Het geldt voor het leven, maar ook voor seks: je moet zelf de slingers ophangen. Missionaris lijkt misschien ietwat saai, maar je kunt goed gebruik maken van een blinddoek of handboeien om de boel wat op te zwepen. Mag ook in letterlijke zin natuurlijk! Wat vind jij eigenlijk van de missionaris?