Daar zit je dan, zo single als een single dollar bill te wezen. We kunnen heel sentimenteel gaan uitweiden over het gemis aan liefde, maar we richten ons liever op wat pas écht belangrijk is. Want de waarheid is: geen ladingen vertrouwde, vieze, schaamteloze sex meer. Het doen met je ex is een optie, maar het is een hele gevaarlijke. Zes regels om de boel in de best mogelijke banen te leiden.

Je hebt je vriendin op de keien gezet en voor straf heeft ze haar fysieke pretpakket meegenomen. Natuurlijk mis je soms haar lieve woorden, maar meer nog haar geile blik op het moment dat haar benen in je nek liggen. Nu zit je op de bank en krijg je helemaal niets. En wat je van je rechterhand krijgt, daar ben je inmiddels ook wel op uitgekeken.

1. Bel haar niet

Hoe verleidelijk ook: bel haar niet. Gewoon nee. Gooi dat telefoonnummer weg. Je geeft de verkeerde signalen af als je het wél doet. Het is sowieso een slecht idee. Dan ineens belt ze jou. Of je zin hebt om vanavond langs te komen. Je bent überhaupt al veel te lang niet gekomen, dus ga je erop in. Zou je zelf die stap zetten, dan wakker je waarschijnlijk valse hoop aan.

2. Geef het de tijd

Om emotioneel drama te voorkomen is sex met je ex eigenlijk alleen oké wanneer er voldoende tijd is verstreken. Eerder maanden en jaren dan weken en dagen. Ligt er onder andere aan hoeveel van het interieur sneuvelde tijdens jullie breakupHoe meer brokstukken, hoe dieper de emotionele ellende. Niks zo venijnig als een net gedumpte ex-vriendin. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat de liefde van haar kant ook over is. Helemaal zeker kun je daar bij vrouwen echter nooit van zijn. Wees dus voorzichtig.

3. Spelregels

Als het alleen om sex draait, heb het dan ook alleen over sex. Wees erop voorbereid dat ze zal proberen om je op sneaky wijze te manipuleren. Vrouwen doen dat. Ook al zegt ze dat platonische sex voor haar genoeg is, ze liegt. Ben er dan ook zeker van dat jullie alleen jullie intieme delen met elkaar delen. Voordat je het weet, ligt ze anders in jouw armen te huilen omdat ze je zo mist.

4. Laat het verleden rusten

Rakel niet alle oude shit op. Dit is een nieuw ding, behandel het dan ook zo. Terugdenken aan dat romantische tripje naar Parijs is nu wel voorbij. Ja, dat was leuk. Nee, we hoeven het er niet meer over te hebben. Doe je dat wel, dan open je allerlei deuren die ze in haar hart gesloten had. Ook het feit dat ze olijfolie tegen je witte muren aansmeet (echt gebeurd) toen je haar dumpte hoeft niet meer besproken te worden.

5. Alleen seks-dates

Ga je koffie drinken en samen boodschappen doen, dan ben je eigenlijk weer terug bij af. Dit is geen relatie meer, dit is puur sexueel. Beland je wel aan jullie favoriete tafel in het café om de hoek, dan klopt er iets niet. Het ondermijnt de sexuele deal die jullie hebben. Plus: het is verwarrend. Voor allebei. Whatsappjes hoeven dan ook niet verder te gaan dan: ‘jouw bed of het mijne?’ Baken je territorium af. Je kunt haar een seintje geven door te vertellen dat je weer aan het daten bent. Blijft ze, dan snapt ze deze sex-deal. Nog één ding: ga niet overdreven liggen knuffelen.

6. Houdbaarheidsdatum

Sex met je ex kan natuurlijk niet eeuwig doorgaan. Anders had je het gewoon moeten houden bij ‘tot de dood ons scheidt.’ Houd een datum in gedachten waarop het afgelopen moet zijn. Meisjesbreinen maken liefdesstoffen aan als je ze voedt met sex. Kwestie van tijd voordat ze gevoelig gaat doen. Denk bij de houdbaarheid in termen van weken. Kap er in ieder geval mee voordat ze onze favoriete vraag stelt. ‘Waar gaat dit heen’ en ‘waar zijn we nu precies mee bezig’ zijn een teken dat je weg moet wezen.

Op deze manier moet alles redelijk pijnloos verlopen. Kun je de zaken gescheiden houden, dan is het al helemaal fantastisch. Lukt dat niet, dan is ze binnen de kortste keren weer je vriendin. En geloof ons: er zijn nog meer dan genoeg vrouwen op deze wereld die naar jou smachten!