Tongzoenen; voor mij is het vuurwerk. Één van de grondbeginselen van passie en van liefde. ‘Een basic ding dat nou eenmaal hoort bij een relatie’, zegt een vriendin. Ik kijk haar vragend aan: ‘Basic? Absoluut niet! Met een zoen zeg je alles!’. Met een tedere tong geef je aan hoe lief je de ander vindt, met een ondeugend bijtje hoe graag je hem of haar wilt bespringen. Blijkbaar wordt een passievolle tongzoen door sommigen gezien als basic. Maar oh, de seksuele spanning die je ermee kunt creëren… Alleen al door passievol met elkaar te spelen, ontstaat er een onbeschrijflijke spanning.

Zinderende ervaring met tongzoenen

Zinderend, vurig en vooral meeslepend, zo herinner ik mij de beste tongzoen ooit. Het was zondagavond toen tijdens een strandfeest een Venezolaanse man mij in zijn greep had. Waar ik hem eerst niet zag staan, wist hij mij op te winden met zijn moves tijdens de salsa en bachata. Met onze voeten door het zand glijdend en de muziek op de achtergrond, voelde ik mijn hartslag stijgen. Zijn lippen raakten de mijne en ik kan je vertellen, ik was volledig verkocht. Zijn tong zocht die van mij. Teder, passievol. Ik vergat alles om me heen. En nu ik eraan terugdenk, ben ik nog steeds onder de indruk. Wat was hij goed met zijn lippen en zijn tong!

De perfecte kus is voor iedereen anders, maar die avond werd me duidelijk dat zoen skills echt naar een hoger niveau getild kunnen worden. Als je denkt dat zoenen een basishandeling is die je echt wel onder de knie hebt, lees dan vooral verder en overdenk het nog eens. Hierbij een paar tips om je te helpen jouw liefde te overvallen met jouw perfecte zoen.

2. Maak oogcontact

Oogcontact is één van de krachtigste vormen van lichaamstaal. En ik kan je vertellen, het is het ontzettend effectief om een zoen een diepere dimensie te geven. Trek je tijdens het zoenen even terug, en gun je lief tijdens het vrijen een blik diep in zijn ogen. Het spel der liefde wordt nog intenser, door jullie aandacht alleen voor elkaar. Kijk elkaar een paar seconden in elkaars ogen, geniet van een comfortabel moment samen en richt je dan weer op zijn lippen. Geniet van elke stap van het zoenen met je partner. Haast je niet, zodat je eerder toekomt aan de seks en aan de climax, maar neem de tijd. Maak het een activiteit op zich en bouw de spanning op. Geniet van het moment en als die climax er dan komt, is deze des te heftiger.

Lees ook eens: Waarom knuffelen bij voorspel of na de seks?

3. Houd de afwisseling er in

Zoenen is lekkerder als je de variatie erin houdt; leer jezelf nieuwe en verschillende technieken aan. Houd een tongzoen passievol, want ook al zoen je nog zo goed, als je steeds hetzelfde doet met je tong wordt het – plat gezegd – een saai potje roeren. Neem de tijd om een verscheidenheid aan technieken te leren, je moet je partner zo nu en dan iets nieuws bieden. Experimenteer samen met nieuwe dingen en ontdek wat jullie nog meer lekker vinden en wat voor jullie opwindend werkt.

En nog iets: beweeg tijdens het zoenen en zoek elkaars gevoelige plekjes op. Houd je lippen niet alleen op zijn mond, maar schuif ook eens langs de nek en kus hem daar zachtjes. Of probeer eens zachtjes te knabbelen op zijn oor. Je ontdekt snel wat zijn favoriete en kietelige plekjes zijn. Maak van een zoen vuurwerk; maar dan wel zacht, sensueel en bijzonder. Zo wordt jouw kus ééntje om niet te vergeten.

4. Plagen is vragen naar meer

Wees ondeugend en plaag je partner. Tongzoenen is een onderdeel van het voorspel; er komt een heerlijke lading seksuele spanning vrij als je je lief plaagt. Dat niet iedereen dat nog ervaren heeft, bleek een tijdje geleden in een café. Deze avond trok een vlotte sexy barman mijn aandacht met zijn attitude en donkere krullen. We raakten aan de praat en zijn babbel mocht er zijn. Op het moment dat zijn tong binnenkwam, volgde direct een anticlimax. Haastig, teveel tong en zacht gezegd: ongetemd. Ik kreeg amper de kans adem te halen! Ik kan je vertellen: jij wilt niet zo zijn. Houd in gedachten dat jij altijd degene bent die als eerste terugtrekt. Zuig eens op het puntje van zijn tong, wees ondeugend en trek je terug. Dan weet je zeker dat de ander terugkomt voor meer.

5. Raak elkaar aan

Brengt de passie er in door je handen te laten glijden over zijn gezicht en nek, terwijl zijn handen spelen met jouw haren. De zenuwen in je hoofdhuid zijn super gevoelig, zachtjes spelen met het haar of er lichtjes aan trekken levert gegarandeerd een kippenvel-moment op. Als het goed voelt, verken je elkaars lichaam. En nee, met ‘elkaars lichaam verkennen’ bedoel ik niet recht op de jackpot afgaan. Bouw het op en wees verrassend, waarschijnlijk verwacht je lover juist dat je direct haar borsten grijpt. Leg de handen op elkaars heupen, glijdt over de zachte huid en trek je naar elkaar toe. Ontdek juist die plekjes waarvan je niet verwacht dat het zo fijn voelt om te strelen.

Tot slot de basis van het tongzoenen: poets je tanden, gebruik lippenbalsem en zorg dat je pepermuntjes of kauwgom bij je hebt. Zo ben je altijd fris en klaar voor een perfecte zoen. Ik zou zeggen: ga ervoor!