5 leuke weetjes over seksspeeltjes en condooms

De laatste jaren koopt men steeds vaker seksspeeltjes. Een van de redenen hiervan is de mogelijkheid om dit online te doen. Dit maakt de drempel voor velen toch lager. Naast seksspeeltjes, zijn condooms in de erotiek natuurlijk ook altijd populair. Over zowel seksspeeltjes en condooms zijn veel leuke dingen te vertellen. Daarom lees je in dit artikel 5 leuke weetjes!

1. Veel vrouwen gebruiken seksspeeltjes

Er zijn veel vrouwen die, volkomen terecht, de voordelen van het gebruiken van een seksspeeltje inzien. Daarom gebruik veel vrouwen seksspeeltjes, of hebben in ieder geval wel eens een dergelijk speeltje gebruikt. Hoeveel vrouwen dit doen verschilt per land en onderzoek, maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat ruim meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen zo nu en dan wel kan genieten van een seksspeeltje.

2. Er kan veel water in condooms

Wist je dat een condoom meerdere liters water kan bevatten? Je zou het misschien niet zo snel zeggen, maar er kan veel water in condooms. Wanneer er puur naar lucht wordt gekeken, blijkt uit meerdere onderzoeken dat er minimaal 18 liter lucht in een condoom kan (voordat deze knapt). Onderzoeken hebben ook getoond dat er meerdere liters water in een condoom kan. Hierbij wordt vaak uitgegaan van minimaal 3 tot 4 liter water.

Condooms kopen in een betrouwbare Nederlandse winkel of webshop is dan ook veilig. De beschikbare condooms zijn sterk en veilig genoeg. Dat condooms zo uitgerekt kunnen worden, bewijst dan ook dat er voor iedereen wel een geschikt condoom is (ook al ben je nog zo groot geschapen!).

3. Een van de duurste seksspeeltjes kost meer dan 1 miljoen euro

Iedereen heeft een budget, maar die moet wel erg groot zijn om de ‘Pearl Royale’ aan te kunnen schaffen. Deze vibrator kost 1.3 miljoen dollar, omgerekend meer dan 1 miljoen euro. Heel fancy, maar voor de meesten net iets te prijzig.

4. Grote toename verkoop seksspeeltjes na Fifty Shades of Grey

Je hebt vast wel eens van de film Fifty Shades of Grey gehoord. Deze verfilming van de boeken heeft een groot effect gehad op de verkoop van seksspeeltjes. Het aantal verkochte speeltjes nam namelijk flink toe na de première van de film.

5. Veilige condooms zijn goedkoop te verkrijgen

Condooms hoeven helemaal niet duur te zijn. Je veiligheid staat natuurlijk voorop tijdens seks. En condooms zijn een hele veilige manier om zwangerschappen en SOA’s te voorkomen. Sommigen denken dat condooms prijzig zijn, maar tegenwoordig valt dat hartstikke mee.

Natuurlijk zijn er bepaalde duurdere merken. Deze hebben een grote naam en over het algemeen duurdere condooms. Toch bestaan er ook voldoende goedkope condooms. Een aantal tips om nog goedkoper uit te komen, zijn om in een grootverpakking te bestellen en toe te slaan tijdens acties.