Vrouwen: hemels heerlijke schepsels zijn het. Hoeven we niet uit te leggen. Maar af en toe halen ze het bloed onder je nagels vandaan. Want vrouwen doen ongelofelijk gemene dingen. En we geven het je op een briefje: dat weten ze heus wel.  Om koppijn van te krijgen.  

Ze misbruiken ons voor gratis drank

Er zitten gleufdieren tussen die van tevoren plannen dat ze de hele avond niets gaan uitgeven. Vrouwen maken daar serieus een sport van. Ja, hallo. Alsof wij automatisch jouw driedubbel dure cocktail gaan betalen, puur omdat je met ons praat. Dus niet. Voor je het weet heb je 24 drankjes uitgedeeld (als één chick merkt dat het bij jou lukt, komt de rest ook, geloof ons). We voelen ons daar te goed voor. Nodig je haar zelf uit om ergens heen te gaan, dan kun je overwegen om je portemonnee te trekken.

Ze chanteren ons met tranen

Ja hoor, komen die waterlanders weer. Als er nou echt iets is waarom getreurd moet worden: oké. Verdriet verdient tranen. Maar vrouwen huilen ook echt wel eens om ons emotioneel te manipuleren. Ze weten dondersgoed dat we niet tegen tranen kunnen.

Ze gebruiken sex als strafmiddel

Oh, je hebt niet naar haar ‘geluisterd’. Oké. Dan krijg je toch gewoon zes weken geen sex? Dit is wel het meest irritante wat een vrouw kan doen. Sex is toch geen éénzijdige activiteit? Hemel zeg. Eigenlijk zouden we na zo’n ‘pikstraf’ de rollen om moet draaien. Zes weken lang niets voor haar. Maarja, wij snappen tenminste nog dat we onszelf daarmee naaien. Maar in theorie zou het zo rechtvaardig zijn.

Ze flirten om je jaloers te maken

Misschien omdat ze zich ondergewaardeerd voelt, misschien om wraak op je te nemen, misschien om te bewijzen dat ze nog zo goed op de markt ligt. We weten het. Maar het is irritant. Zeker als we er pal naast staan. Dus haal je arm van die gast z’n arm, en kom hier. Nu.

Ze testen ons uit

Sta je klaar om een mannenavond te houden, hangt ze aan de telefoon. Of je naar haar toekomt. Nee, niet dat er een speciale gelegenheid is, maar ze wil je gewoon graag zien. Waag het maar eens om ‘nee’ te zeggen. Binnen de kortste keren krijg je naar je hoofd geslingerd dat je helemaal niet van haar houdt en nooit tijd met haar wil doorbrengen. ‘Als je echt van me zou houden, zou je wel komen.‘ Zegt ze dat? Reken maar dat ze je aan het uittesten is, en dat het ronduit gemeen van haar is